Termeni si Conditii

Informatiile prezentate aici reprezinta un rezumat al termenilor si conditiilor de inchirieri masini Inchirieri Masini Fara Garantie.

Rezervari online
Dupa efectuarea rezervarii online, clientul primeste confirmarea prin e-mail cu o rezervare provizorie.
Este obligatorie confirmarea rezervarii – prin reply la e-mail.
Rezervarile vor fi confirmate doar pentru o clasa auto, nu pentru un anumit tip/model de masina. Este posibil ca unele clase auto sa nu fie disponibile la anumite birouri de inchiriere Inchirieri Masini Fara Garantie.
Nu se aplica taxa de rezervare sau de anulare a rezervarii.

Modificarea rezervarii
Pretul  afisat pe web-site se refera la detaliile specifice privind locatia de inchiriere/clasa auto, data/ora, echipamente optionale, taxe aditionale selectate in rezervare. Odata confirmata, modificari ulterioare aduse rezervarii dumneavoastra pot afecta pretul si/sau disponibilitatea vehiculului. Daca este necesar sa modificati sau sa anulati rezervarea, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa  info@inchirierimasinifaragarantie.ro in care sa specificati numarul rezervarii.

Varsta si permisul de conducere
Pentru a inchiria un autoturism de la Inchirieri Masini Fara Garantie varsta minima obligatorie este de 21 de ani.
Pentru persoane in varsta de pana la 25 de ani, tarifele pentru franzisa/asigurari suplimentare se dubleaza.
Persoanele care inchiriaza, cat si soferii suplimentari, trebuie sa detina permis de conducere de cel putin 12 luni.
Nu se accepta copie a permisului de conducere, dovada de circulatie sau permis de conducere expirat.

Sofer Aditional
Daca alte persoane intentioneaza sa conduca masina, acestea trebuie sa fie prezente in momentul inchirierii, pentru a fi adaugate pe Contractul de inchiriere.
Soferul aditional are aceleasi obligatii ca si soferul principal.
Nu se percep taxe suplimentare pentru un sofer aditional.

Documente necesare la preluarea masinii
Urmatoarele documente trebuie prezentate la preluarea autoturismului :
– act de identitate sau pasaport valid
– permis de conducere valid
– cardul dumneavoastra de credit/debit acceptat de  catre Inchirieri Masini Fara Garantie
In cazul in care exista necesitatea unor verificari suplimentare, la biroul de inchiriere se pot solicita si alte documente suplimentare/date suplimenatare (ex. bilet avion retur, confirmare cazare, etc.)

Metoda de plata 
Plata integrala se face in avans in momentul semnarii contractului de inchiriere.
Soferul principal trebuie sa detina un card de credit valid. Detaliile cardului de credit vor fi preluate in momentul inchirierii.
Auto Car Hire Romania accepta carduri de credit: American Express, MasterCard/EUROcard, Visa/Electron. Plata cu numerar se accepta doar alaturi de un card de credit, din motive legate de securitate.
Indiferent de mijloacele de plata utilizate, Auto Car Hire Romania isi rezerva dreptul de a efectua orice verificari necesare si de a aproba sau refuza inchirierea.
Costul inchirierii este calculat in EURO
Contravaloarea totala a inchirierii se factureaza in RON la cursul de vanzare BCR.

Returnarea vehiculului inainte de termen
Se va emite un voucher pentru valoarea ramasa.
Voucher-ul poate fi folosit pentru plata partiala sau integrala a serviciilor de inchiriere in toate Agentiile Inchirieri Masini Fara Garantie din Romania si este valabil un an de la data emiterii.
Daca a fost folosita doar o parte din suma, un alt voucher va fi emis pentru restul valorii.

Trecerea frontierei
Inchirierea pentru trecerea granitelor Romaniei nu este permisa.

Livrarea/returnarea autoturismului
Inchirieri Masini Fara Garantie va ofera livrarea/returnarea autoturismului gratuit pe toata raza orasului
Serviciul de livrare si returnare este disponibil la cerere si depinde de disponibilitatea personalului de la
biroul de inchirieri  Inchirieri Masini Fara Garantie.
Solicitarile de livrare si returnare trebuie trimise cu cel putin 24 de ore in avans.
Autoturismele pot fi livrate gratuit in timpul orelor de program ( Luni – Vineri 09:00 – 18:00)

Taxe Suplimentare

Taxa de aeroport
Se percepe o taxa suplimentara pentru fiecare inchiriere intr-un aeroport: de la 10 EURO

Inchirieri in afara orelor de program
La anumite birouri de inchiriere, este posibil sa preluati sau sa returnati masina in afara orelor de program. Se va percepe o taxa de 10 EURO pentru preluare/predare in intervalul orar  07:00-09:00 & 18:00–22:00; 20 EURO pentru intervalul orar 22:00-07:00.

Taxa Dislocare
Returnarea autoturismului la un alt birou de inchiriere in Romania, intre orasele unde exista sedii Inchirieri Masini Fara Garantie. Cererea va fi confirmata sau refuzata, in functie de disponibilitatea de dislocare a autoturismului solicitat.
Se va percepe o taxa pentru dislocare intre 30 EURO si 200 EURO.

Echipamente suplimentare:

Scaun Copil   3EUR/zi
Lanturi Zapada   3 EUR/zi
Sistem Navigatie   5 EUR/zi
Suport Skibox-uri   10EUR/zi
se factureaza minim 3 zile

In cazul deteriorarii echipamentelor suplimentare clientul este responsabil cu plata integrala a costului lor.

Alte taxe suplimentare:
– cheia sau documentele masinii pierdute: 100 EUR
– murdarie excesiva vehicul sau tapiterie patata/arsa: 50 EUR
– pierderea sau deteriorarea placutelor de inmatriculare: 50 EUR/buc

Returnarea vehiculului
Vehiculul trebuie returnat in data si la ora stabilita in contractul de inchiriere.
Returnarea autovehiculului cu o intarziere de pana la 3 ore fata de data si ora mentionata in Contract nu ocazioneaza taxe suplimentare daca este anuntata cu cel putin 12 ore inainte de termenul contractual de returnare al autovehiculului. Pentru o intarziere anuntata mai mare de 3 ore se percepe un  tarif suplimentar egal cu contravaloarea unei zile de inchiriere la tariful de lista.
Neanuntarea intarzierii predarii autoturismului duce la perceperea tarifelor pentru intarzierile anuntate plus un tarif suplimentar de 5 Euro pentru fiecare ora de intarziere, pana la predarea autovehiculului.

Combustibil
Toate autovehiculele sunt predate cu rezervorul plin si trebuie sa fie returnate la fel,
in caz contrar se va aplica o taxa de combustibil.
Taxa de combustibil: 1.86 EURO / litru

Asigurare
Clientul/soferul autorizat este acoperit de raspunderea civila, in cazul unui accident. Clientul/soferul autorizat poate fi raspunzator in fata legii pentru daune care nu pot fi acoperite de asigurarea RCA. Clientul este raspunzator pentru avarierea sau furtul vehiculului Inchirieri Masini Fara Garantie, in limitele unei sume maxime (franzisa).

Micsorarea responsabilitatii in caz de coliziune (CDW)
CDW acceptata reduce, indiferent de vina, responsabilitatea financiara a persoanei care inchiriaza masina, la suma minima obligatorie pentru pierderea sau avarierea autoturismelor Inchirieri Masini Fara Garantie si a pieselor de schimb sau accesoriilor sale, cu exceptia furtului sau vandalizarii.
Chiar daca CDW a fost acceptata sau nu, clientul este responsabil pentru remedierea integrala a daunei, daca aceasta a fost cauzata de:
– conducerea sub influenta drogurilor sau a alcoolului;
– daca clientul nu a oprit dupa producerea unui accident si nu a luat masurile necesare, adica nu a anuntat politia, nu a aflat numele si adresele partilor si martorilor implicati;
– utilizarea in scopuri ilicite/ilegale, cum ar fi contrabanda, furtul, transportul ilegal de articole sau bunuri etc.;
– conducerea masinii cu sarcina depasita, incalcarea limitei legale de viteza , in conformitate cu permisul de circulatie al vehiculului;
– conducerea masinii de catre persoane neautorizate, adica sub limita de varsta, nedeclarate si nementionate in Contractul de inchiriere;
– conducerea vehiculului in afara drumurilor publice, in munti etc.;
– utilizarea vehiculului pentru orice tip de curse sau competitii, inclusiv ca pacemaker in cadrul curselor
– nerespectarea: culorii semaforului, indicatorului de STOP, a limitei de viteza, intrarea pe contrasens, conducerea pe contrasens, pe drumurile cu sens unic;

Protectie impotriva furtului (TP)
TP acceptata ofera protectie in cazul pierderii sau avarierii vehicului Inchirieri Masini Fara Garantie prin sau in urma furtului sau a tentativei de furt.

Va rugam sa retineti ca, in cazul nefericit al unui accident, trebuie anuntata cea mai apropiata sectie de politie si trebuie obtinut un raport de constatare a accidentului sau constatarea amiabila de accident.
Conditiile CDW si TP sunt aplicabile doar daca se prezinta procesul verbal intocmit de politie si raportul de constatare a accidentului. In caz contrar, clientul va fi responsabil chiar daca exista CDW si TP acceptate pentru toate daunele cauzate vehiculului inchiriat.
Asigurarile CDW si TP sunt valabile doar pe teritoriul Romaniei.

Raspunderea clientului
Cu acoperirea CDW si TP, raspunderea clientului, indiferent de vina, in caz de avarie sau pierderea masinii inchiriate sau a unor piese ale acesteia, este redusa la franzisa in valoare de 500 Euro pentru cl. A, B, C, C2, D si D2,  600 EUR pentru clasele  E si F  800 EUR pentru clasele G, G2 si L1, 900 EUR pentru clasele L si V.
O garantie egala cu valoarea franzisei se achita la semnarea contractului (poate fi de asemenea blocata pe un card de credit) si se returneaza la predarea in bune conditii a autovehiculului.
Clientul este responsabil pentru valoarea integrala pentru daune aduse motorului, rotilor, cauciucurilor, spatiului interior al vehiculului si sub caroseria autoturismului.

Acoperire suplimentara
Pentru a evita orice raspundere financiara in caz de furt sau de avariere a masinii inchiriate, puteti solicita optiunea SCDW (Asigurare de responsabilitate zero),  SCDW exonereaza de raspundere financiara daca vehiculul inchiriat este avariat sau furat in timpul perioadei de inchiriere, include acoperire prin asigurare pentru improscare cu pietris, spargerea geamului.
SCDW nu include, daune la anvelope si daune sub caroseria masinii; daunele  la interiorul masinii sau daunele la motor care nu reprezinta rezultatul direct al unui accident in trafic.
SCDW nu include daunele aduse echipamentelor suplimentare inchiriate.
Optiunea SCDW  poate fi achizitionata de orice persoana cu varsta de peste 21 de ani, pentru o taxa zilnica, suplimentara, cu o valoare de la 10EUR/zi pana la 18EUR/zi plus o garantie minima de 150 EUR, in functie de clasa autoturismului.
Clientul poate opta pentru optiunea SCDW in momentul  semnarii contractului de inchiriere.

Asistenta Rutiera
Beneficiati de asistenta rutiera 24h/24 pe intreg teritoriul Romaniei.
Procedura va fi facuta cunoscuta la preluarea masinii.

Toate preturile afisate includ TVA